©2023 Onno van Assema

Kosten en vergoedingen

Psychologische behandeling wordt soms vanuit de basisverzekering vergoed, soms (gedeeltelijk) door de werkgever en soms zijn de kosten voor eigen rekening. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Vergoedingen.

Wanneer sprake is van vergoeding vanuit de basisverzekering geldt voor iedere Nederlander het wettelijk verplichte eigen risico. Momenteel bedraagt het verplichte eigen risico €385,– per kalenderjaar.

Een behandelsessie bestaat uit 45 minuten gesprekstijd en 15 minuten administratieve tijd.

Annuleren van uw afspraak: het annuleren van een afspraak is kosteloos mogelijk mits u dit ten minste 24 van tevoren per e-mail of telefonisch meldt. Een afspraak op maandag dient uiterlijk vrijdag geannuleerd te worden. Indien u een afspraak niet ten minste 24 uur van tevoren annuleert dan wordt aan u persoonlijk 50% van het geldende behandeltarief in rekening gebracht. Annuleert u daarom s.v.p. tijdig. Een niet tijdig geannuleerde afspraak wordt nooit vergoed door uw verzekering.

Wettelijke tarieven psychologische zorg voor 2023:
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3) Diagnostiek 45 minuten: €   151,07
Ambulant – kwaliteitsstatuut sectie II Gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3) Behandeling 45 minuten: €   128,40
Niet nagekomen afspraak (niet tenminste 24u vooraf afgezegd, voor eigen rekening, zie annuleringsvoorwaarden) is 50% van het sessietarief Behandeling: €     64,20